Volosevici anunta masurile ce vor fi luate pe durata Codului portocaliu de vreme rea

25 iunie 2021  |  08:47


Începând de vineri, 25 iunie a.c, ora 14.00 și până sâmbătă, 26 iunie a.c., ora 06.00, municipiul nostru se va afla sub COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Se vor înregistra vijelii puternice, grindină, viteza vântului fiind cuprinsă între 80 și 100 km/h. Vor cădea averse importante, cantitatea de apă fiind cuprinsă între 35..50l/mp, izolat 70l/mp.

În acest context, astăzi, am convocat o celulă de criză. În cadrul întrunirii s-au stabilit măsuri de prevenire și de intervenție operativă în cazul apariției unor situații de urgență generate de fenomenele meteorologice deosebite.

Municipalitatea, prin Poliția Locală, va derula o monitorizare permanentă a posibilelor efecte apărute din cauza condițiilor meteorologice, la nivelul municipiului Ploiești, spre a se interveni cu operativitate.

Totodată, sunt pregătite pentru intervenție echipele și utilajele SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL Ploiești pentru a se putea interveni cu promptitudine, în vederea înlăturării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Operatorul serviciului de transport urban, SC Transport Călători Express SA Ploiești, are asigurate echipe de intervenție în cazul eventualelor probleme apărute în derularea în bune condiții a transportului public de persoane.

Totodată, s-au dispus măsuri pentru punerea în siguranță a lucrărilor edilitare aflate în derulare de către municipalitatea ploieșteană.

Reamintesc cetățenilor că problemele sau evenimentele deosebite, cauzate de fenomenele meteorologice anunțate, pot fi semnalate nonstop la numărul unic de urgențe 112, Dispeceratul municipalității, la numărul 0244984 sau la Dispeceratul Poliției Locale – 0244954.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!