Zilele libere pentru români se modifică. Parlamentul a votat proiectul de lege

27 februarie 2020  |  06:45


Vești bune pentru români care ar putea primi mai multe zile libere. Angajatorii vor putea acorda tuturor salariaților, în funcție de religia fiecăruia, arată un proiect care a ajuns pe ordinea de zi a Senatului României.Proiectul de lege care prevede ca angajatorii să acorde o zi în plus salariaților pentru sărbătorirea Rusaliilor și a Paștelui, în funcție de propria lor religie, a fost adoptat miercuri, prin vot final, de Senatul României, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul merge acum către Președintele Klaus Ioahnnis, spre promulgare. Această propunere legislativă vine în contextul în care Paștele persoanelor catolice nu corespunde cu cel al ortodocșilor, cum este de pildă, și cazul acestui an.

„Inițiativa legislativă propune așadar că ministerele de resort și instituțiile de învățământ la stabilirea
zilelor libere să țînă cont atât de diferența dintre datele la care cultele creștine sărbătoresc Paștele cât
și de sărbătorile religioase ale altor reiigii recunoscute în România potrivit Legii nr. 489/2006. Astfel
va fi creat cadrul legal propice pentru că toate cadrele didactice §i nedidactice din unitățile de
învățământ și toți elevii/studenții să beneficieze de zile libere pentru a se putea bucură de sărbătorile
religioase proprii”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

”Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii, se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult”, se arată în forma finală a proiectului.

Proiectul legislativ nu se va aplica decât în măsura în care va fi aprobat de Președintele României și va fi publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!